Ön mit tesz az ellen, hogy a por gyulladást okozzon légutaiban? | SEBO Porszívó márkabolt

Ön mit tesz az ellen, hogy a por gyulladást okozzon légutaiban?

Megérkezett a hideg idő, és vele együtt a zárt ablakok időszaka. Mivel kevesebbet szellőztetünk, ezért a lakásban lévő egészségkárosító részecskék, mint amilyen a por, bent maradnak a lakásban.

Eláruljuk, milyen szempontokra figyeljen porszívóvásárláskor, hogy megelőzze a házipor és az állatszőr által okozott allergiás eredetű problémákat.

 

Meglepő adatok

A népesség körülbelül 10-30 százaléka* szenved allergiás náthában, a világon 300 millió személy pedig asztmás**. Az előrejelzések szerint 2025-re az asztmás betegek száma még legalább további 100 millióval fog növekedni. A téli időszakban ezen betegségek leggyakoribb kiváltó oka a poratka (illetve annak ürüléke) és a háziállatok szőre. Ha hagyja, hogy ezek az allergének nagy számban legyenek jelen otthonában, azzal hozzájárul, hogy a légutaiba jutva gyulladást okozzanak, hiszen a por növeli az asztma és az allergiás légúti betegségek kockázatát.

Biztosítsa be otthonát a por ellen!

Mivel a por, a poratkák, az elhullajtott állati szőrök a padló és a bútorok felületein, valamint koncentráltan a szövetekbe, szőnyegekbe, kárpitokba tapadva találhatóak meg, ezért az atkák elleni harc leghatékonyabb módja, ha olyan porszívót választ, amely háromszoroskórházi szintű szűrőrendszerrel rendelkezik, így biztosított, hogy a porszívó által beszívott por a legkisebb mértékben se juthasson vissza a levegőbe. További biztosítékot nyújthat Ön számára, ha megnézi, hogy a hazai vagy külföldi allergiásokért létrejött szervezetek, szövetségek tesztjein milyen eredményeket ért el az adott porszívó. Ilyen például a British Allergy Foundation (brit alapítvány az allergiás betegekért), amelynek a logójával ellátott készülékek biztosan ajánlhatók porallergiások számára is.

A legnehezebb kérdés: a szőnyeg

Az allergiások számára ajánlott készülékeknek számos követelménynek meg kell felelniük. A legtöbb porszívógyártó akkor kerül igazán bajba, amikor a szőnyegtisztítási hatékonyságról kell nyilatkoznia. Ugyanis az atkák és az irritációt okozó atkaürülékek a szőnyeg szálaira tapadnak, ezért egy átlagos porszívónak a szőnyeget kitisztítani szinte teljesíthetetlen kihívás. Erre a problémára fejlesztette ki a SEBO a prémium hengerkefefejet, mely egy egyedülálló, szabadalmaztatott technológia a hatékony szőnyegtisztításra. A hengerkefefej percenként 3100-as fordulatszámon pörgő keféivel kiporolja, kisöpri a szőnyeg szálaiba tapadt, más módon nem eltávolítható port és szőrt, így a hagyományos porszívóknál nagyságrendekkel alaposabban tisztítja meg a szőnyegeket, a poratkák melegágyát. Ezek a technológiák teszik a hazánkban 4 év garanciával forgalmazott, Németországban fejlesztett és gyártott SEBO porszívókat az allergiások és kisállat tulajdonosok kedvelt márkájává.

*WHO White Book on Allergy 2011-2012 Executive Summary

**Global surveillance, prevention and control of chronic respiratory diseases: a comprehensive approach, 2007