Porszívó vagy takarítógép? | SEBO Porszívó márkabolt

Porszívó vagy takarítógép?

Amennyiben úgy döntött, otthona tisztán tartására beruház egy új készülékbe, első lépésként célszerű meghatározni, hogy porszívóra, vagy pedig takarítógépre van-e szüksége.

A kérdés nem olyan egyszerű, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Ugyan egy középkategóriás porszívó áráért már alsó kategóriás takarítógépet lehet vásárolni, nem biztos, hogy a takarítógép a jobb megoldás.
A takarítógépek jellemzően nagyobbak, nehezebben mozgathatóak, nehezebben tárolhatóak. Egy kisebb lakásba ezáltal nem igazán ajánlottak.
Szintén ebből adódóan nehezebb "előkapni" és eltenni őket, jobban meggondolja az ember, mikor áll neki a takarítógéppel takarítani.

Miben nyújt akkor többet egy takarítógép? Általában a nedves tisztítás lehetőségével, esetleg gőztisztítással.
A takarítógépek legtöbb esetben azzal a funkcióval "tudnak többet" a porszívóknál, hogy nagynyomású, illetve forró vegyszeres víz segítségével mossák át a tisztítandó felületet. Ma már ezen készülékek használata sem olyan bonyolult, mivel a vizet és a speciális szőnyegtisztítószert a tartályukba öntve ugyanúgy használhatóak, mint egy porszívó.

A nedves tisztítás elsősorban szőnyegek tisztítására alkalmas, de akár követ is lehet mosni vele. További előny, hogy ha a konyhában kiömlik a tej, az is felszívható egy ilyen készülékkel. Persze ritka eset, hogy valaki egy ilyen szituációban a gyorsan mozgósítható rongy helyett mégis a takarítógépet veszi elő.