Allergia porszívó | SEBO Porszívó márkabolt

Allergia porszívó


British Allergy Foundation Sokszor lehet találkozni azzal a kifejezéssel, hogy "allergia porszívó". De mit is jelent ez, milyen porszívókat hívhatunk allergia porszívónak? 
Természetesen azokat, amelyek allergiások számára ajánlhatóak. De milyen készülékek is ezek? Kik vagy mi dönti el, hogy egy adott modell ajánlható-e porallergiásoknak?

Azok az emberek, akik a porra allergiásak (azon belül is a házi porra), jellemzően valójában a poratka ürülékére allergiásak. Nekik olyan porszívóra van szükségük, amely képes alaposan eltávolítani, beszívni a felületről a poratkákat és azok ürülékét, majd mindezeket ki is tudja szűrni, és nagy biztonsággal olyan levegőt fúj vissza a lakásba, amely már poratka- és poratkaürülék-mentes. 

Tehát a porszívó ereje és szűrőrendszere játssza a legfőbb szerepet a folyamatban. A porszívó szűrőrendszerek összehasonlítása című írásunkban részletesebben tárgyaljuk a ma elterjedt finomszűrőrendszerek minősítési fokozatait, tulajdonságait, illetve típusait.

Vannak olyan hazai és külföldi allergiásokért létrejött egyesületek, szövetségek, melyek tesztelik az elérhető porszívó modelleket és ajánlásokat adnak ki a tesztjeiken megfelelő minősítést elért modellek számára. Ilyen például az angol allergiaellenes alapítvány (British Allergy Foundation) amelynek logójával ellátott készülékek nyugodtan megvásárolhatóak és használhatóak porallergiások számára is.

A cégünk által forgalmazott, allergiások számára is ajánlott készülékek listáját itt érheti el.